Seizoen weetjes

Voorjaarsbeurten

Het voorjaar is begonnen. De natuur gaat door.. De fruitbomen komen in bloei, de vogels fluiten en het zonnetje met de stijgende temperaturen zijn in aantocht. Hiermee is ook een begin gemaakt aan de vele voorjaarsbeurten. Het snoeien van de beplanting, het schoonmaken van de borders, etc.

Verticuteren van het gazon

Met de stijging van de temperaturen gaan we ook beginnen met het verticuteren van het gazon. Het mos en oude/dode gras wordt hiermee uit het gazon gehaald door de verticuteer machine. Er wordt door gezaaid en bemest zodat u straks van een mooie groene en dichte grasmat kunt genieten.

      

Verder kunnen alle voorkomende tuinwerkzaamheden hun doorgang vinden. Bijvoorbeeld straatwerk, schuttingen en de aanplanting van hagen, nieuwe beplanting, etc. Let wel op voor droge periodes! Als u nieuwe beplanting heeft moet u er om denken om de dag aan de wortel goed water te geven zodat de beplanting kan aanslaan, nieuwe wortels kan aanmaken en het overleeft.

Zomer

Heerlijk genieten van de zomer in uw tuin! Heeft u een vraag voor tuinwerkzaamheden, bijvoorbeeld het onderhoud daarvan, wekelijks of maandelijks bijhouden daarvan? Neem vrijblijvend contact op!